Odbierz rabat na pierwsze zakupy za zapis do newslettera. Kliknij tutaj

Omega-3 DHA z alg

Omega-3 DHA z alg

Pojemności:

250 ml
145,00 

Pierwszy w naszej ofercie suplement diety, który zawiera DHA z mikroalg. DHA przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania mózgu oraz utrzymania prawidłowego widzenia. Korzystne działanie występuje w przypadku spożycia 250 mg DHA dziennie.

Stworzony z myślą o Twoim umyśle i dobrej kondycji psychicznej. To naturalne wsparcie w okresach wzmożonego wysiłku, codziennej gonitwy myśli oraz w profilaktyce na przyszłość.

Czas wysyłki: od 8 grudnia 2025 według kolejności zgłoszeń

Pomoc w utrzymaniu równowagi emocjonalnej​

Lepsza pamięć koncentracja i nastrój

Ochrona przed stresem

Długowieczność mózgu

Właściwości

Połączenie oleju z nasion lnianki, wiesiołka, pestek dyni oraz alg morskich – najbogatszych w DHA, dostarcza cennych kwasów tłuszczowych, które odżywiają komórki nerwowe, wspierają pamięć, koncentrację i pomagają zachować wewnętrzną równowagę.

LoveLife Omega-3 DHA z alg to formuła nowej generacji, zaprojektowana z myślą o zdrowiu mózgu i sprawności kognitywnej.

To w 100% wegańskie źródło DHA o najwyższej dostępnej koncentracji – idealne dla osób, które chcą dbać o jasność myślenia, dobry nastrój i długowieczność układu nerwowego.

Regularne stosowanie wspiera pamięć, koncentrację i regenerację psychiczną, jednocześnie pomagając chronić neurony przed procesami zapalnymi i starzeniem.

W każdej porcji kryje się synergiczne połączenie oleju z mikroalg, lnianki, wiesiołka i  pestek dyni – naturalnych źródeł DHA, ALA i GLA, które odżywiają  komórki mózgu i wspomagają równowagę emocjonalną.

Omega-3 DHA z alg to więcej niż suplement – to codzienny rytuał dla Twojego umysłu.

Doktor nauk biologicznych – biolog molekularny, naukowiec i popularyzator nauki.
Pasjonat długiego i zdrowego życia, ekspert w dziedzinie longevity.

Skład

Olej z mikroalg (DHA) 15%

DHA, czyli kwas dokozaheksaenowy, to szczególnie ważny tłuszcz z rodziny omega-3. Stanowi element błon komórkowych neuronów i jest niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania mózgu. Regularne spożywanie DHA (np. z alg) może obniżać ryzyko zachorowania na chorobę Alzheimera nawet o 60 %. DHA działa przeciwzapalnie, wspiera procesy zapamiętywania, pomaga w ochronie neuronów i hamuje tworzenie się szkodliwych złogów w mózgu, które mogą utrudniać pracę neuronów i pogarszać pamięć. Odgrywa też istotną rolę w prawidłowym  funkcjonowaniu narządu wzroku.

Olej z nasion lnianki (rydzowy) 65%

Olej z lnianki to jedno z najlepszych roślinnych źródeł kwasu ALA z rodziny omega-3. Ma bardzo korzystny stosunek kwasów omega-3 do omega-6, a także wysoką zawartość witaminy E, będącej silnym antyoksydantem. Kwas alfa-linolenowy (ALA) reguluje procesy zapalne w mózgu, hamując szlaki prozapalne. Jest to niezwykle istotne w prewencji chorób  neurodegeneracyjnych (Alzheimera czy Parkinsona) i doskonale wpisuje się w model diety MIND. To niezwykle ważny element diety kobiet w ciąży – dostarczane kwasy tłuszczowe wspierają rozwój mózgu dziecka oraz późniejsze zdolności poznawcze, zapamiętywanie i koncentrację.

Olej z nasion wiesiołka 10%

Olej z wiesiołka jest bogatym źródłem kwasu gamma-linolenowego (GLA) z rodziny omega-6. Składnik ten hamuje procesy zapalne i ma ogromne znaczenie dla prawidłowej pracy układu nerwowego. Odpowiednia ilość GLA może chronić przed zaburzeniami odbioru bodźców, jakie występują m.in. w schizofrenii. Badania wskazują, że olej z wiesiołka może wspierać zdrowie psychiczne (w tym łagodzenie objawów depresji) oraz wykazuje potencjał w spowalnianiu rozwoju chorób neurodegeneracyjnych, takich jak Alzheimer czy Parkinson.

Olej z pestek dyni 10%

Olej z pestek dyni ma udokumentowane działanie wspierające układ nerwowy i łagodzące objawy depresji – zarówno w badaniach na zwierzętach, jak i u kobiet w okresie  okołomenopauzalnym. Pomaga chronić organizm przed skutkami ubocznymi niektórych leków, w tym opioidów. W jednym z badań wykazano także, że może poprawiać jakość snu u osób z przewlekłą bezsennością.

Jak olej LoveLife omega-3 DHA z alg wpływa na zdrowie?

WSPIERA PAMIĘĆ, KONCENTRACJĘ I JASNOŚĆ MYŚLI – dzięki kwasom omega-3 (ALA i DHA) oraz GLA, które odżywiają neurony i wspomagają przewodnictwo nerwowe.

POMAGA PRZY OBNIŻONYM NASTROJU – składniki mieszanki wykazują działanie przeciwdepresyjne i łagodzą objawy lęku oraz napięcia.

CHRONI MÓZG I UKŁAD NERWOWY PRZED STANEM ZAPALNYM – naturalne kwasy tłuszczowe hamują procesy zapalne, które mogą przyspieszać degenerację komórek nerwowych.

WSPIERA PROFILAKTYKĘ CHORÓB NEURODEGENERACYJNYCH – DHA, olej z wiesiołka i pestek dyni wykazują potencjał w opóźnianiu rozwoju Alzheimera i Parkinsona.

WSPOMAGA DOBRY SEN I REGENERACJĘ – olej z pestek dyni może poprawiać jakość snu u osób z bezsennością.

Wartości odżywcze

Zawartość w dziennej porcji 5 ml (4,6 g)
Kwasy tłuszczowe Omega-3 w tym: 1100 mg
– DHA (kwas dokozaheksaenowy) 400 mg

Produkt stanowi doskonałe źródło kwasu DHA (z oleju z mikroalg Schizochytrium sp.), który przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu i widzenia.
Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg DHA dziennie.

Na 50 dni stosowania. Butelka 250 ml = 50 porcji po 5 ml

Zalecamy dawkowanie 5 ml dziennie, najlepiej podczas posiłku.

Produkt może być spożywany samodzielnie, bezpośrednio z łyżeczki lub jako dodatek do sałatek, dressingów, smoothies, koktajli i innych potraw podawanych na zimno.

WSTRZĄŚNIJ PRZED UŻYCIEM. NIE PRZEKRACZAJ ZALECANEJ DZIENNEJ PORCJI.

Przechowuj w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Po otwarciu umieść w lodówce i spożyj w ciągu 2 miesięcy, nie później niż do daty minimalnej trwałości. Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym.

Co warto wiedzieć o zastosowanym oleju z mikroalg w tej kompozycji?

Olej DHA Ωrigins wytwarzany jest ze szczepu mikroalg będącego własnością producenta, co zapewnia pełną kontrolę nad źródłem surowca.

Produkcja oleju odbywa się tylko i wyłącznie w Europie.

Olej DHA Ωrigins jest nieprzetworzonym źródłem trójglicerydów (brak modyfikacji chemicznych).

W procesie produkcji oleju DHA Ωrigins nie są stosowane rozpuszczalniki chemiczne.

Dla oleju DHA Ωrigins, producent Fermentalg systematycznie prowadzi testy sensoryczne i weryfikację jakościową parametrów, dzięki czemu może zapewnić powtarzalność swoich partii.

Jest to jedyny olej DHA z mikroalg z najwyższą dopuszczoną dzienną porcją spożycia do 1 g/dzień dla ogółu populacji w wieku powyżej 3 lat.

Olej DHA Ωrigins powstaje z mikroalgi pobranej jednorazowo ze środowiska i namnażanej w kontrolowanych warunkach – bez wpływu na ekosystem morski.

Opinie

  • Bogusława

    Omega-3 DHA z alg

    1 grudnia, 2025

    Dziękuję.

  • Anonim

    Omega-3 DHA z alg

    19 listopada, 2025

    To dopiero początek przygody z tym olejem, ale jest na prawdę smaczny i mam nadzieję skuteczny.

  • Anita

    Omega-3 DHA z alg

    9 listopada, 2025

    Polecam – olej ma bardzo dobry skład i przyjemny, delikatny smak. Zero rybiego posmaku, idealny do codziennego stosowania. Tak dobry, że zamowię butelkę dla rodziców.

Piśmiennictwo

Sarfaraz, Y., Ernad, S., Qadeer, S., Sheikh, S., Yousuf, S., Sadaf, S., Haider, S., & Pereven, T. (2020). Anxiolytic and micro-antibiotic potential of aloe vera and flax seed oil in rats: A comparative study with valproic acid. Pakistan Journal of Pharmaceutical Sciences, *33*(6)(supplementary), 2831-2836.

Fernandes, F. S., de Souza, A. S., do Carmo, M.d., & Boaventura, C. T. (2019). Maternal intake of flaxseed (Linum usitatissimum) on hippocampus fatty acid profile: implications for growth, locomotor activity and spatial memory. Nutrition (Burbank, Los Angeles County, Calif.), *27*(10), 1040-1047. https://doi.org/10.1016/j.nut.2010.11.001

Materac E., Marczyńska Z., Bodek K. Rola kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6 w organizmie człowieka. Bromatologia i Chemia Toksykologiczna 2013, XLVII(2): 225-233.

Karłowicz-Bodalska K, Bodalski T. Nienasycone kwasy tłuszczowe, ich właściwości biologiczne i znaczenie w lecznictwie. Postępy Fitoterapii 2007: 46-56.

Saaki M, Jariani M, Saaki K, Deifan B, Tarahi M, Cholami M. Effect of primrose oil in Treatment of depression in depressed patients referred to a psychiatric clinic in Khorramabad. J Ilam Univ Med Sci. 2008;16(4):46-54.

Al-Okbi, S. Y., Mohammed, S. E., Al-Sieely, E. S. K., & Ali, N. A. (2020). Fish Oil and Primrose Oil Suppress the Progression of Alzheimer’s Disease Induced by Aluminum in Rats. Journal of Oleo Science, *69*(7), 771-792. https://doi.org/10.5650/jos.ess20015

Mohammad, H. M. F., El-Baz, A. A., Mahmoud, O. M., Khalil, S., Atta, D., & Imbash, S. (2023). Protective effects of evening primrose oil on behavioural activities, nigral microglia and histopathological changes in a rat model of rotenone-induced parkinsonism. Journal of Chemical Neuroanatomy, *127*, 102206.
https://doi.org/10.1016/j.jchemneu.2022.102206

Marwa H. A. El-Zuma, Nadia M. El-Benhawy, Karima A. El-Shamy, Dalia M.H. Korittum, Mahmoud L. El-Masry, Wael M. El-Sayed. Pumpkin Seed Oil Exerted Antidepressant Effects through Ameliorating the Oxidative Stress and Neuroinflammation in the Hippocampus of Depressed Rats. Egyptian Journal of Chemistry. Vol. 68, No. 5 pp. 231 – 238 (2025).

Gossell-Williams, M., Hyde, C., Hunter, T., Simms-Stewart, D., Fletcher, H., McGrowder, D., & Walters, C. A. (2019). Improvement in HDL cholesterol in postmenopausal women supplementing with pumpkin seed oil: pilot study. Climacteric : the journal of the International Menopause Society, *14*(5), 558-564. https://doi.org/10.3109/13697137.2011.563882

Abou-Zeid, S. M., Abul Bakr, H. O., Mohamed, M. A., & El-Bahrawi, A. (2018). Ameliorative effect of pumpkin seed oil against emamectin induced toxicity in mice. Biomedicine & Pharmacotherapy = Biomedecine & Pharmacotherapie, *98*, 242-251. https://doi.org/10.1016/j.biopha.2017.12.040

Haghioo E., Haghiri K.S., Dabaghian F.H, Shojaii A., Mohammadi H. Efficacy of pumpkin oil (a Persian medicine product) in the treatment of chronic insomnia: a randomized double-blind clinical trial. Journal of Pharmacy & Pharmacognosy Research 7 (6), 471-481.

Chudzińska M, Wołowiec Ł, Zukow W, Sinkiewicz W. Dieta śródziemnomorska zalecana nie tylko w chorobach sercowo-naczyniowych. Journal of Education, Health and Sport 2017; 7(6): 732-746.

Szczygieł B, Gawęda N, Ukleja A, Boniecka I. Rola wybranych składników odżywczych we wspomaganiu leczenia farmakologicznego choroby Alzheimera. Polski Przegląd Neurologiczny 2014; 10(1): 38-46. ISSN 1734-5251

Plasma phosphatidylcholine docosahexaenoic acid content and risk of dementia and Alzheimer disease: the Framingham Heart Study — Archives of Neurology — 2006 — DOI: 10.1001/archneur.63.11.1545

Higher RBC EPA + DHA corresponds with larger total brain and hippocampal volumes: WHIMS-MRI study — Neurology — 2014 — DOI: 10.1212/WNL.0000000000000080

Individual and additive effects of vitamin D, omega-3 and exercise on DNA methylation clocks of biological aging in older adults from the DO-HEALTH trial — Nature Aging — 2025 — DOI: 10.1038/s43587-024-00793-y

Brain delivery of supplemental docosahexaenoic acid (DHA) — EBioMedicine — 2020 — DOI: 10.1016/j.ebiom.2020.102883

Association of serum docosahexaenoic acid with cerebral amyloidosis — JAMA Neurology — 2016 — DOI: 10.1001/jamaneurol.2016.1924

Red Blood Cell DHA Is Inversely Associated with Risk of Incident Alzheimer’s Disease and All-Cause Dementia: Framingham Offspring Study — Nutrients — 2022 — DOI: 10.3390/nu14122408

ω-3 PUFA for Secondary Prevention of White Matter Lesions and Neuronal Integrity Breakdown in Older Adults: A Randomized Clinical Trial – JAMA Network Open – 2024 – DOI: 10.1001/jamanetworkopen.2024.26872